Børneudflugter

Der er ikke noget bedre end at tage sine børn med på udflugt. I weekenden er der overskud til at besøge diverse attraktioner i lokalområdet såvel som det opland man kan nå via bil på en 1-dagstur. Børneudflugter kræver lidt mere for den som planlægger. Der er 3 faktorer, som skal sidde i skabet.

  1. Børns interesser
  2. Voksnes interesser
  3. Logistikken omkring børneudflugter

Børns interesser

Ture for børn kræver….ja godt gættet…at turen rent faktisk er børnevenlig. De ignoreres eller forkastes desværre af mange forældre. Det betyder ikke at alle ture skal være 100% på børnenes præmisser. Man kan godt kombinere behovene og på flere måder, men det vigtigste er at børnene interesserer sig for turen. Hvis ikke de gør det inden, så skal det være noget ekstraordinært. Fx kan i tur til lejre være lidt tør for små børn, men så må man piffe den op med en slikskattejagt undervejs, så de allerede inden har noget at se frem til.

Voksnes interesser i børneudflugter

Det snakker man ikke så meget om. Det er jo fy at prioritere sig selv, før børnene. Men at børnene er første prioritet betyder ikke at de altid skal være eneste prioritet. En kedelig handletur til Ikea kan kombineres med en efterfølgende tur i BR eller legeland og så er alle glade. Tænk begge parters behov igennem når du vælger dine børneudflugter.

Logistikken

Ting tager tid. At komme ud ad døren. Hen til destinationen. Parkere. Ud af bilen med sig gear og hen til stedet. Og man skal sørme også retur senere. Børnene skal ikke være for trætte. Skal nogle børn sove lur undervejs? Hvordan tilgodeses dette? OG så til den helt store tidsrøver; nemlig det at købe frokost eller aftensmad. På mange børneudflugter er der lang kø og/eller lang servering. OG man skal traske rundt for at finde et sted man gider. Man betaler en masse penge og maden er ofte halvsløj. Så derfor bør du ikke underkende værdien af at ofre lidt flere penge på gode flutes, med lækker pålæg og dyre brikjuices.

Det er godt givet ud at planlægge. Måske skal ipads eller lidt legetøj med. Eller en løbecykel.