Gratis teltpladser

En god første overnatning med børn i telt, kan man med fordel tage på en af landets mange gratis teltpladser der ofte er placeret på statslige grunde såsom skove og naturområder.

Her på siden kan du blive klogere på de regler der gælder for fri teltning generelt og på de enkelte gratis teltpladser rundt omkring i landet.

De generelle regler for fri teltning

Fri teltning er et tilbud fra staten der gør at alle har mere adgang til naturen, men det skal samtidig gøres med respekt for naturen.

For at skovene og de teltpladser der er etableret heri, ikke skal ende med at ligne campingpladser, er der indført en 1-2-3-regel. Den betyder at du:

  • højst må blive 1 overnatning
  • med 2 telte
  • til max. 3 personer

Det er den vigtigste regel at overholde og den gælder for alle de tilbud der er om gratis overnatning fra statens side.

Udover denne regel skal du altid slå dit telt op under træer og det må ikke være til gene for andre. Den nemmeste måde at undgå dette på, er ved at benytte de etablerede teltpladser i skovene.

Praktiske regler på teltpladserne

Der er også nogle praktiske regler for eksempelvis håndtering af affald, bål og toiletbesøg.

Affald – Du skal altid rydde op efter dig selv og ikke efterlade noget affald i naturen. Madaffald kan du grave ned i et hul i jorden, men hullet skal være rimeligt dybt, så det ikke bliver fundet og gravet op af dyr.

Bål – Nogle gratis teltpladser har etablerede bålpladser, så her kan du frit tænde et bål. Du skal altid huske at slukke dit bål med vand inden du forlader teltpladsen og overholde evt. afbrændingsforbud. Er der ikke en etableret bålplads, kan du undersøge om der er nogle andre steder i skoven eller bruge et trangiasæt.

Toilet – Du må gerne gå på toilettet i skoven, men du skal altid grave et hul i jorden og dække det godt til igen bagefter.

Det sjove ved at bringe dine børn med ud på sådan en telttur på en gratis teltplads, er at man virkelig kommer ud og oplever den ægte natur. Benytter du dig af en campingplads vil der være nogle andre fordele, typisk er der store og sjove legepladser og andre børn at lege med.

Mange kommuner har også etableret deres egne gratis teltpladser, men her skal du undersøge det på kommunaltplan, og det gælder for de områder kommunen selv råder over.

Tak til billig-opvaskemaskine.dk for at hjælpe med denne artikel, de kan også hjælpe dig med at finde en ny opvaskemaskine, så du kan glæde dig over at du bare skal stille beskidt service i opperen når du kommer hjem i stedet for at vaske det i hånden, som du har gjort på hele teltturen. Du kan finde opvaskemaskiner fra alle de populære mærker som Miele, AEG, Bosch osv.

Skriv en kommentar