Koncerter for børn

Musik er for alle mennesker, og langt de fleste af os hører den første musik lige når vi er blevet født, og vores forældre synger for os. Der er også mange der begynder at spille musik for deres baby mens den er inde i maven.

Med andre ord er det altså ikke så mærkeligt at vi vokser op og bliver ved med at kunne lide musik, og får lyst til at gå til koncerter. Men hvilke koncerter findes der egentlig for børn? og hvor gammel skal man være for at gå til koncert? Det kan du få svaret på her.

Hvor gammel skal man være for at tage til koncert?

Der er i udgangspunktet ikke nogen overordnet aldersgrænse på det at tage til en koncert, så alle kan tage til de fleste koncerter. Til langt de fleste koncerter skal børn dog have en voksen med, og individuelle koncerter og arrangører sætter ofte en minimum aldersgrænse for deres deltagere.

Lydniveauet til en koncert kan også være ekstremt højt, hvorfor man skal være varsom med at tage mindre børn med til store koncerter, hvor der er lyd for fuld udblæsning. Derfor anbefales det også til børn under 10-12-14 år at tage til en børnekoncert.

Kan man tage børn med til koncert?

Ja du kan godt tage børn med til en koncert som voksen, men der kan være unikke betingelser fra koncert til koncert og arrangør til arrangør, som du skal være opmærksom på. Nogle tilllader at børn må komme alene fra en hvis alder og andre siger at der skal være en voksen som ledsager.

Undersøg de enkelte koncerters betingelse for at finde svaret på dette.

Find børnekoncerter

Hvor finder man så børnekoncerter? Det gør du mange forskellige steder. Herunder har jeg forsøgt at lave en liste over steder du kan finde koncerter for mindre børn, og koncerter for større børn.

Koncerter for mindre børn:

  • Små teatre i storbyer
  • DR Koncerthuset
  • Aarhus Musikhus
  • Biblioteker
  • Festivaler for børn og familier
  • Børn i Byen

Koncerter for større børn:

  • Billetlugen
  • Ticketmaster
  • Ungdomsklubber

Er dine børn vilde med musik fra Taylor Swift og Kanye West og har et kæmpe ønske om at komme ind og høre denne form for musik, så kan det være at du skal udskyde den glæde med et Spotify abonnement indtil de er gamle nok til at tage til så store koncerter. Sørg samtidig for at give dem et par rigtig gode in-ear høretelefoner, så musikken også lyder godt.

Skriv en kommentar