Mountainbike ruter for børn

Det er nemt at blive grebet af cykling når man bor og opvokser i Danmark, da vi er et af de lande i verden der cykler mest. Vi bruger i høj grad cyklen som transportmiddel i hverdagen, men også til motion og sport. Det betyder også at alle børn vokser op med at cykle i skole eller tage på cykeltur med deres forældre i weekender og ferier.

Forældre der er grebet af at køre på mountainbike vil måske gerne introducere deres børn til det, og en god måde at gøre dette på er ved at starte blidt ud på mountainbike ruter lavet til børn. I denne artikel kan du få nogle tips til hvordan du finder en mountainbike rute for børn.

De bedste mountainbike ruter og spor til børn

Der bliver ikke lavet decideret mountainbike spor til børn i Danmark, men blandt nogle af de i alt 102 anlagte MTB spor i Danmark, er der nogle der velegner sig særdeles godt til børn og familier der ønsker at køre på MTB sammen.

Skovstier

Et godt sted at starte er på de almindelige skovstier i en skov nær hvor i bor. Det giver en fornemmelse af at køre på et andet underlag end det børn er vant til, og der vil altid være ujævnheder på denne type skovstier, som giver den første introduktion til hvad man kan forvente på et mountainbike spor.

Du kan også gøre dette på en græsplæne eller i et naturområde med grusstier, hvor det er tilladt at cykle. Det kunne eksempelvis være Dyrehaven.

Almindingen på Bornholm

Almindingen på Bornholm har i alt 20 spor og bliver af mange omtalt som de ideelle sted at lære at køre på MTB spor som barn og nybegynder. Det skyldes blandt at der er rigtig mange lette spor, ruterne er korte og mange af dem føre til det samme mødested, hvorfor man som familie nemt kan cykle hver sin ture, men mødes et sted igen.

Mountainbike ture og camps for børn

Der findes masser af private arrangører af mountainbike ture og camps for børn. Hvis du har et barn der gerne vil køre rigtigt på mountainbike, kan du med fordel undersøge nogle af disse tilbud. Du kan blandt andet finde dette hos nedenstående private aktører:

  • Mountainbike Slettestrand
  • MTB Tours

Du kan også finde og tilmelde dit barn til en af de mange MTB klubber der er i Danmark. Her kan de få mulighed for at bliver bedre til at køre på mountainbike under sikre forhold og med instruktører.

At vælge en mountainbike cykel er også en hel videnskab, og for børn gælder det nok at de ikke skal starte på de dyreste cykler. Du kan lære mere om MTB cykler på Cykelby.dk og finde den bedste mountainbikecykel til dine behov.

Skriv en kommentar