Musik festivaler for børn

Musik festivaler er en af de mest populære former for festival på verdensplan. I danmark har vi nogle af de største musikfestivaler, blandt andet Roskilde Festival og Skanderborg Festival, også kendt som Smukfest. Udover de helt store festivaler findes der også en række mindre festivaler der egner sig særdeles godt til børn og familier.

Her i artiklen kan du blive klogere på musikfestivaller for børn, start med at få en oversigt i listen herunder, hvorefter du kan læse lidt mere om de enkelt længere nede på siden.

  • Vilde Vulkaner
  • Samsø Festival
  • Langelandsfestival
  • Kazoo, Musikhuset Aarhus
  • Den Rullende Minimusikfestival, Genklange

Vilde Vulkaner

Vilde Vulkaner er en koloni og festival for børn der afholdes årligt. Rigtig mange skoler og klubber tager afsted til denne festival med en gruppe børn, og giver dem mulighed for at opleve hvordan det er at færdes et sted hvor der er børn over alt.

Al musik og alle aktiviter er centreret omrking børn i alderen 7-14 år. Festivalen har eksisteret siden 1995 og i dag kommer der mellem 10-12.000 børn hvert år til et brag af en fest i Vordingborg hvor Vilde Vulkaner afholdes.

Samsø Festival

Samsø Festival er en familiefestival på Samsø som er en vidunderlig dansk Ø. Det er en festival der gør hvad den kan for at kombinere glæder for børn og voksne et sted. Der er altså musik og underholdning for både børn og voksne i deres program.

Festivalpladsen ligger lige ved siden af en populær campingplads på Samsø, hvorfor man som familie kan vælge at bo her i stedet for på pladsen, så har man lidt mere ro og kan trække sig fra de festlige aktiviteter hvis man har brug for det. Det gør det til en yderst familievenlig festival for alle slags familier.

Langelandsfestival

Langelandsfestival er også en festival for familier. Desværre blev den ikke afholdt i 2023 og det er derfor endnu uvist om det er en festival der vender tilbage til næste år.

Festivalpladsen er for bøde børn og voksne med masser af aktiviteter og boder, ligesom musikprogrammet plejer at være en god blandet for børn og voksne.

Kazoo

Kazoo er en endagsfestival for børn, der afholdes af Musikhuset Aarhus. Det er 8 timer med musik og dans for børn i alle aldre.

Det er en indendørs festival der som sagt afholdes over en dag, og så finder den sted i januar måned, så selvom sommeren er forbi er der stadig en børnemusikfestival i vente.

Den Rullende Minimusikfestival

Den Rullende Minimusikfestival er som navnet antyder en festival der tager rundt i landet og dermed afholdes på forskellige lokationer. Det betyder også er det altid afholdes som en endagsfestival.

Den arrangeres af foreningen GENKLANGE der er en organisation der arbejder for at udbrede kendskaben til klassisk musik blandt børn. Det er derfor også klassisk musik, men mange forskellige instrumenter, der er en del af deres musikprogram når festivalen afholde. Du kan se på deres hjemmeside Genklange.dk, hvor og hvornår de næste festivaller afholdes.

Nu ved du hvor du kan deltage i nogle af de bedste festivaller for børn i Danmark.

Du kan også tage dine børne med på andre festivaller også nogle af de større som Roskilde, Skanderborg og Jelling. Du kan gøre din festival endnu sjovere med en Soundboks til Jelling Festival, Roskilde Festival eller en af de mange andre.

Skriv en kommentar